L’urbanísticament renovat centre de la capital del Pla d’Urgell, en concret les places Ajuntament, Manuel Bertrand, Major i Pla d’Urgell, serà el tema del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” d’enguany, convocatòria que arriba a la seva 18a edició i que se celebrarà aquest pròxim diumenge dia 22 de setembre. Així ho han detallat aquest matí l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, durant una roda de premsa desenvolupada a l’edifici consistorial.

El director Xavier Roure ha recordat que aquest concurs ja es va dedicar a aquesta zona en l’edició del 2017, abans que s’executessin les obres del Pla de Barris. Un cop renovat l’espai “tenim l’oportunitat, via la pintura, de veure com ha quedat i gaudir d’aquestes obres”, ha afegit.

Pel que fa als premis, Roure ha detallat que continuaran sent 9 les obres premiades, dotades en conjunt amb un import de 5.275 €. El primer premi, atorgat per l’Ajuntament de Mollerussa i l’ens firal, està dotat amb 1.500 euros; mentre que el segon, dotat amb 1.000 €, l’atorga la Diputació de Lleida, i el tercer, amb 525 €, està patrocinat per l’empresa Nufri. A partir d’aquí, ha continuat assenyalant el director, el patrocini dels premis va a càrrec de diferents empreses del territori, a les quals ha agraït “el seu suport a Fira de Mollerussa en aquest concurs”.

La resta de premis i patrocinadors són: Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 €), Federòptics Roure (el 5è i amb 420 €), Fridecal (el 6è i amb 390 €), Arcusin (el 7è i amb 360 €), Resquitx (el 8è i amb 330 €) i Giessa Assessors en assegurances-Cosmobrok Corredoria d’assegurances (el 9è i amb 300 €).

D’altra banda, la inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L’Amistat a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a les 12 del migdia, mentre que els participants tindran fins a les 3 de la tarda per entregar les seves obres. En aquest punt, el director ha aprofitat la roda de premsa d’aquest matí per convidar “els mollerussencs i mollerussenques a donar un tomb pel centre” per veure el desenvolupament del concurs, així com a assistir al Teatre L’Amistat al lliurament dels premis, acte que tindrà lloc el mateix diumenge a partir de 2/4 de 6 de la tarda, quan es donarà a conèixer el veredicte del Jurat.

La presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida, Divina Drudis, i Xavier Brufau, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, seran, segons ha confirmat el director, dos dels membres del Jurat del concurs d’enguany, si bé s’espera ampliar-lo amb un altre professional, encara per confirmar.

Exposició de les obres guanyadores al Museu de Vestits de Paper

Pel que fa a les obres premiades restaran exposades en la Sala d’Exposicions del Museu de Vestits de Paper del 22 al 29 de setembre, mentre que la resta de les bases del concurs es poden consultar a http://www.fira.com/

Recordar que aquest concurs és itinerant des de l’any 2009, acotant els espais per reflectir a les obres i amb l’objectiu d’anar alternant com a temàtiques proposades els diferents racons de la ciutat, capital de la comarca d’El Pla d’Urgell.

La convocatòria de l’any passat, a la qual va resultar guanyador del primer premi l’artista Julio Garcia, d’Abrera, va aplegar un total de 30 pintors d’arreu de Catalunya i també del País Valencià. Preguntat per la participació d’enguany, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha manifestat que, tenint en compte l’evolució dels darrers anys, la previsió és estar entre els 30 i els 35 pintors, si bé la xifra final no es coneixerà fins diumenge.

Share This