• Un total de 130 investigadors hi ha publicat fins ara 115 comunicacions de diferents temàtiques totes relacionades amb el Pla d’Urgell

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà dijous vinent dia 10 a les 8 del vespre la presentació del número 10 de la revista Mascançà, que recull els 15 estudis que es van presentar en les 9es Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que es van fer l’any passat al Poal. La revista ha servit com a plataforma de difusió en els darrers 9 números de 115 comunicacions elaborades per 130 investigadors al voltant de diferents temàtiques, totes elles amb el denominador comú del Pla d’Urgell.

La presentació del nou número, que inclou dos estudis en concret sobre Mollerussa, anirà a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona; el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, Jaume Suau, i del director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Daniel Vilarrúbies. Pel que fa als dos estudis concrets amb protagonisme de la capital del Pla d’Urgell, són el presentat per Daniel Altisent sobre la Vaga i Guerra Civil a la Casa Canal de Mollerussa (1936-1939) i el de Teresa Carnicé i Laura Sarri sobre El voluntariat a la ciutat de Mollerussa.

Val a recordar que l’Ajuntament va renovar aquest estiu l’acord amb el Centre de Recerques Mascançà i l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell per seguir col·laborant en l’edició dels números onzè i dotzè de la revista, de les quals se’n farà un tiratge de 400 exemplars. Els tres organismes participen a parts iguals en el finançament econòmic així com en la direcció de la publicació, que part de l’Ajuntament està delegada a la Biblioteca Comarcal del Pla d’Urgell.

Share This