• Encetarà una nova activitat sota el títol ‘Digues la teva’ aprofitant la celebració del Dia de la Gent Gran que se celebra per primer vegada

L’Ajuntament s’ha proposat donar veu a la gent gran de la ciutat a través d’una nova iniciativa que s’inclou dins el programa No et quedis a casa, que té per objectiu afavorir un envelliment actiu i saludable. Es tracta del Digues la teva, un espai de tertúlia i debat que s’articularà a través de la figura de l’Amiga de la Gent Gran des del Casal Municipal per a la Gent Gran i també a través de les entitats de la ciutat que treballen amb aquest col·lectiu. La primera de les sessions es farà el proper 1 d’octubre en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran per al qual, per primera vegada a la ciutat s’han organitzat activitats per a commemorar-lo.

La presentació de la iniciativa ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, l’Amiga de la Gent Gran, Cristina Cos, i Carme Tudela, dinamitzadora del casal. En aquest sentit, Solsona ha indicat que es vol posar en valor “la mirada de la gent gran que ha estat silenciada” i aquesta és una bona acció per aconseguir-ho i una bona eina per a l’Ajuntament per conèixer les necessitats del col·lectiu. Per la seva part, la regidora d’Acció Social ha assenyalat que l’objectiu és donar visibilitat a les noves formes d’abordar l’envelliment i seguir convertint les persones en el centre d’atenció. Val a dir que la població de més de 65 anys de Mollerussa supera les 2000 persones i d’aquestes unes 1.300 són usuaris del casal, una xifra a tenir en compte, segons han remarcat l’alcalde i la regidora.

Digues la teva s’estrenarà el dia 1 d’octubre a dos quarts d’11 al Casal Municipal per a la Gent Gran amb un grup reduït en el qual es vol tractar diferents temàtiques que puguin ser de l’interès de la població a la qual va dirigida l’activitat i en la tria de les quals també hi tinguin vot els participants. Serà una de les activitats del Dia Internacional de la Gent Gran que tindrà el casal com una de les seus de les activitats de la tarda, les quals inclouran també un recital de poesia i una exhibició de tango. Al matí, l’escenari serà la plaça de Manuel Bertrand amb tallers de ioga, zumba i pilates així com relaxació. Així mateix, també hi haurà un punt d’informació de totes les activitats que es poden dur a terme al casal, que inicia temporada precisament aquell mateix dia amb dues novetats: un taller d’higiene postural i un altre d’aeròbic.

Share This